Rondleidingen en beroepsdeformaties

Vorige week was ik te gast bij de kerstborrel van Ondernamen Woerden.
Het gastbedrijf was BluePrint Automation, dat voor deze gelegenheid geheel in kerststijl was ingericht. We werden ontvangen met een hapje en een drankje en kregen na het welkomstwoord een rondleiding door het bedrijf.
BPA is een bedrijf wat machines ontwerpt voor verpakkingsmaterialen en met name voor zakjes en doosjes waar deze zakjes in kunnen.

Ik was met een groep andere ondernemers en we keken onze ogen uit. Niet alleen de grootte van het bedrijfshal was indrukwekkend, maar ook de grote verpakkingsmachines, de productie, de ontwerpafdeling en de indeling van het gehele pand was zeker het de moeite waard.

We werden rondgeleid door een medewerker van het bedrijf en hij liet ons de diverse machines zien, en met name hoe het proces er uit ziet om de etenswaren zo snel en slim mogelijk eerst in een zakje en daarna in een doosje te krijgen.

En daar ging ik los….

Want dat is nu net mijn ding! Hoe je processen zo slim en efficiënt mogelijk inricht, zodat het werk zo makkelijk mogelijk wordt voor iedereen. En dit allemaal in 1 machine!
Dus ik heb vol interesse gekeken hoe de doosjes in de machine gerangschikt werden, hoe de zakjes met inhoud opgetild werden door zuignappen en hoe er 10 zakjes tegelijkertijd rechtop in een doosje werden gezet. Waar een mens al niet blij van kan worden

Mijn collega ondernemers daarentegen keken weer met hele andere ogen naar dit proces. Mijn collega van VCMCM, was gebiologeerd hoe de veiligheid van de medewerkers werd gewaarborgd en vroeg zich af hoe het met de BHV was gesteld.
En mijn collega van Drielink Coaching was zich aan het voorstellen hoe de ploegleider de teams aan zou aansturen, en zij vroeg zich af hoe de dynamiek in de teams zou zijn in deze productiewereld.

Kortom het was boeiend om te zien dat elke ondernemer met zijn/haar eigen ‘ondernemersogen’ bij deze rondleiding aan het kijken was. Het was erg leuk om te ontdekken dat iedereen met zijn/haar expertise een andere invalshoek in het gehele proces had.

Herken jij dit?
Heb jij ook last van “beroepsdeformatie” als je ergens anders rond loopt?
en hoe ervaar je dit dan bij jezelf?
Laat het me weten, ik ben heel benieuwd!

PS
Tevens wil ik OnderNamen Woerden en BPA bedanken voor deze gezellige en leerzame kerstborrel.

Mocht jij ook hulp nodig hebben bij je processen of andere zaken om makkelijker en efficiënter te werken? Neem dan contact met me op!