Wat hebben een Griekse Tempel, een Personal Trainer en het Organiseren van bedrijven met elkaar gemeen?

Al geruime tijd zit ik in een ondernemersontbijt met nog 21 andere ondernemers. Met dit netwerkontbijt inspireren we elkaar, helpen we elkaar met ondernemersvragen, en stellen we zoekvragen naar potentiële klanten. En oja, we hebben elke week een lekker ontbijt!

Om elkaar goed te leren kennen, zodat we elkaar écht kunnen voorstellen aan andere bedrijven, hebben we een 1-op-1 zoals we dat noemen. In 1 uur tijd gaan 2 ondernemers samen in gesprek om meer over elkaars bedrijf te leren. Dit alles om zo voor elkaar en goede ambassadeur te zijn.

Eén van deze ondernemers is Shane Kloosterman van Innerstance. Shane is Personal trainer en helpt mensen met het krijgen van een fit en krachtig lichaam, zodat ze, zowel zakelijk als persoonlijk, succesvol zijn. Zijn bedrijf is gebaseerd op 4B’s: Body, Being, Balance en Business.
Innerstance geeft aan dat deze 4 fundamentals van je leven de basis vormen voor je succes.

Shane en ik hadden afgesproken in zijn sportzaal en we waren al snel in gesprek over sporten, gezondheid, fit voelen en de basis van je bestaan. En terwijl Shane hier enthousiast over aan het vertellen was, tekende hij deze 4 fundamentals voor je succes op een groot bord.

en BENG, daar viel het kwartje!

Hij tekende daar gewoon een soort Griekse tempel! Pijlers van bedrijf
Dezelfde tempel die ik altijd gebruik om uit te leggen wat de basis is van je bedrijf! Dezelfde Griekse tempel die staat voor het fundament waarop je bedrijf gebouwd is! Shane tekende ook een brokkelig fundament met de uitleg dat je daarmee niet fit en krachtig kunt zijn. Zo werkt het ook bij bedrijven waarvan de basis van ‘brokkelig’ is. Ze zijn teveel tijd kwijt, hebben geen overzicht en kunnen niet groeien en vooruitkomen.

Wat een gaaf inzicht vond ik dit!

2 totaal verschillende bedrijven ( Personal Trainer en Organisatie advies) , met 2 verschillende missies, doelgroepen en mensen, maar wel allebei gebaseerd op het fundament van de mens, het bedrijf, de ondernemer.

Als de basis goed is, kun je zowel lichamelijk als met je bedrijf groeien en succesvol zijn!

Maar wat is nu precies het fundament van een bedrijf?
Ik ben van mening dat elke onderneming 7 pijlers heeft die het fundament vormen voor het bedrijf. (gebaseerd SOM7® methode; www.som7.nl) Grote bedrijven hebben hier aparte afdelingen voor; zzp’ers, en klein MKB-bedrijven doen dit voornamelijk zelf, of organiseren dit met een klein team.

Als de basis van een onderneming niet goed is ingericht, verspil je veel tijd aan de operationele zaken in een bedrijf. Je bent vooral bezig met het ad-hoc zaken om de “pijlers niet te laten wankelen’. Als het fundament van je bedrijf goed is georganiseerd en ingericht, blijven de pijlers vanzelf recht staan en kun je je focussen op groei in je bedrijf.

En dit geldt ook voor je lichaam. Ook deze basis moet goed werken en ingericht zijn, want het gaat niet werken, zowel zakelijk als privé niet, als je lichaam niet in balans is, en je basis niet stevig staat.

Aan het werk
Na dit inspirerende gesprek zijn we allebei weer aan de slag gegaan. Shane met hamers en gewichten om samen met zijn klant een stevige fundament neer te zetten. En ik samen met mijn klant om te kijken hoe we haar werkzaamheden en de basis van haar bedrijf beter kunnen inrichten zodat ze sneller en slimmer kan werken en kan groeien met haar bedrijf.

Wil jij ook met de basis aan het werk?
Wil je meer weten over het fundament van je bedrijf? Ben jij ook tijd aan het verspillen aan operationele zaken?
Neem contact met me op, zodat we kunnen kijken hoe we jouw basis stevig kunnen neerzetten.
info@organiseerjebedrijfsgroei.nl

PS
Voor meer info over Innerstance: https://innerstance.com/
Info over ons netwerkontbijt: http://ondernemersontbijtgroenehart.nl/