Het begon al als kind…

Samen met mijn vriendinnetjes speelde ik “dierenwinkeltje”. Zij wilden knuffels verzamelen, kassa installeren en hup gaan spelen. Ik wilde eerst de winkel strak inrichten, naambordjes voor de dieren ontwerpen en kaartjes maken waarop de prijs in guldens zo netjes mogelijk was geschreven. (en mijn arme vriendinnen maar wachten)

Ook op de middelbare school en op mijn werk wilde ik alles netjes en geordend hebben. Mijn boeken waren het strakst gekaft van de hele klas en op mijn werk reorganiseerde ik tussen neus en lippen door ook nog de hele afdeling.

Toen ik als freelancer en een tijdje als VA (Virtueel Assistant) aan de slag ging bij bedrijven, zag ik dat heel veel mensen dit lastig vinden. Men vind het lastig om structuur aan te brengen, om te plannen en om zaken op een logische manier in te richten. En ik kwam veel gefrustreerde ondernemers tegen die aan het worstelen waren met werkzaamheden waarvan hun energie weg lekte.

Ik moet hier wat mee

Ik merkte dat deze ondernemers teveel tijd kwijt zijn, veel te ingewikkeld doen en alleen maar boos en geïrriteerd werden omdat ze helemaal niet met bepaalde werkzaamheden bezig wilden zijn. Ze willen bezig zijn met hun dienst leveren, met hun klanten en niet met alle randzaken, administratie en backoffice wat alleen maar tijd kost en geen geld oplevert.

Ik kreeg vaak te horen dat ze als ondernemer begonnen waren omdat ze het leuk vonden, maar er zoveel taken en werkzaamheden erbij kregen waar ze niet om gevraagd hadden maar wel moeste doen. Ze gaven ook aan dat ze de administratie op de lange baan schoven (omdat ze er een hekel aan hadden of geen tijd voor maakte) waardoor het werk zich opstapelde, men vaak ’s avond de administratie zat bij te werken en veel ondernemers verzuchtte dat dit niet de “vrijheid” was die men voor ogen had.

En op een gegeven moment dacht ik: ‘Ik moet hier wat mee, Ik moet deze ondernemers gaan helpen, dit is mijn missie! Ik ben goed in organiseren en zaken op orde stellen, ik ben heel sterk in orde scheppen in de chaos en ik kan heel goed helpen om structuur aan te brengen in bedrijven én ondernemers. Hierdoor krijgen de vastgelopen ondernemers weer overzicht, rust in hun hoofd en op kantoor en meer tijd. Tijd om dingen te doen wat ze leuk vinden, waar ze energie van krijgen en waarmee ze kunnen groeien met hun bedrijf, en dat vaak maar met kleine simpele aanpassingen!

Mijn visie is dan ook:
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Ik wil ondernemers leren om te organiseren. Ik wil dat ze zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de randzaken van hun bedrijf. Ik wil dat ze het ondernemen weer leuk gaan vinden, want ik vind het zelf zo ontzettend leuk! Ik wil graag dat ze weer de vrijheid gaan ervaren waar ze voor gekozen hebben en ik wil dat ze inzien dat het allemaal helemaal niet zo ingewikkeld hoeft.

Wat je over mij moet weten:

Ik ben een enthousiast en nieuwsgierig persoon die van praktisch en simpel houdt. Ik houd niet van “bla bla” maar ben meer van de “niet lullen maar poetsen” mentaliteit. Met mijn nuchtere aanpak en Utrechtse humor kan ik soms iets té gevat en te direct uit de hoek komen, maar altijd goed bedoeld en altijd om jou te laten groeien zodat je verder kan komen. Ik hou van eerlijkheid en zal jou ook zo behandelen, wat soms ook confronterend kan zijn, ik draai er niet om heen. Ik kan niet zo goed tegen mensen die vastgeroest zitten en zeggen dat dingen niet kunnen, in mijn ogen kan (bijna) alles, alleen moet je nog uitzoeken hoe. Andere woorden die nog van toepassing zijn: positief (soms op het irritante af) persoonlijk, betrokken, betrouwbaar, lief en een tikkie eigenwijs.

Wat je niet persé over mij moet weten

maar wat misschien wel leuk is 🙂

  • Getrouwd met de beste man op de wereld en moeder van 2  (pubers) dochters.
  • Geen hond in het gezin maar een konijn, genaamd Teun. Dat is bij ons bijna het zelfde… hij komt als je roept, hij loopt los door de woonkamer en gaat plat voor je liggen als hij geaaid wil worden. Het grootste voordeel hiervan, dat ik ’s avonds laat in de regen niet de deur uit hoef om hem uit te laten.
  • Geboren en getogen in Utrecht en na omzwerving via Australië in het leuke dorp Harmelen terecht gekomen. Ik spreek doorgaans ABN, maar als ik heel enthousiast ben óf heel boos, hoor je nog steeds de Utrechtse (Uuteueregsû ) tongval errûg duidelijk.
  • Koffie lust ik niet, ik ben een ‘verwend nest’ en drink alleen maar cappuccino waar ik elke dag mee MOET starten. Ik heb ook een bordje van mijn dochters gekregen met de tekst:” snel, cappuccino, anders gebeuren er ongelukken!
  • Dol op dagjes weg met vriendinnen, vooral gezellig kletsen, shoppen of naar de sauna is favoriet.
  • Bloemen en ik zijn een ding…… Ik vind ze super leuk om te krijgen, maar in het water zetten en verzorgen dat gaat niet écht goed samen. Gelukkig heb ik genoeg mensen in huis die dit voor me willen doen (dus laat je hier vooral niet tegenhouden als je me een bloemetje wilt geven)

Kennis maken?

Wil je kennismaken en kijken of ik de juiste persoon ben die jou kan helpen met het organiseren van je bedrijf?
Maak dan vrijblijvend een afspraak via e-mail of telefoon: 06-21417317.

Wil je liever samen een virtueel kopje koffie/ thee/ cappuccino drinken? Boek dan direct een gratis startsessie in mijn agenda.